Weblog Vrije Gemeente Amsterdam

VG: centrum voor open religie, spiritualiteit en mystiek

Welkom bij de weblog van de Vrije Gemeente! We zijn in 1877 opgericht in Amsterdam, van 1880 t/m 1965 gehuisvest in het huidige Paradiso aan de Weteringschans. Tegenwoordig zijn we gezeteld in een mooi pand aan het Museumplein. De Vrije Gemeente heeft de ‘bevordering van vrije religie’ en ‘versterking van ethisch waardebesef’ ten doel. En dat alles ‘in ondogmatische geest’.

Dit betekent dat de Vrije Gemeente geen boek kent waar de ultieme antwoorden op de grote vragen des levens gevonden kunnen worden. Om toch iets van antwoorden te kunnen vinden laten we ons inspireren vanuit een veelheid van bronnen, zoals de wetenschap, kunst, filosofie en mystiek.

De Vrije Gemeente is een vereniging. Het gezamenlijk zoeken naar inspirerende vragen, inzichten en antwoorden is daarbij dus fundamenteel.

Op dit moment van ons bestaan zitten we in een onstuimig en spannend vernieuwingsproces. Via deze weblog gaan we geïnteresseerden op de hoogte houden van wat er in de keuken van dit proces allemaal gaande is.

Straks kunnen teksten worden gelezen van verschillende bij de Vrije Gemeente betrokken personen. Onder eigen naam zijn zij hier volledig vrij gedachten te plaatsen die zij met u willen delen. Niet één of andere definitie, maar het geheel aan teksten zal u een indruk geven van waar de Vrije Gemeente voor staat.

Voorlopig gaat de voorzitter, Alain Sadon, in het schrijven voorop.

Om toch iets van een kader te definieren, kunnen we stellen dat de VG avantgardistisch wil zijn in haar opvattingen over religie, spiritualiteit en mystiek. Verder is de Vrije Gemeente principieel niet-sektarisch.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd op de teksten te reageren.

Alain Sadon
Vrije Gemeente Amsterdam
Joh. Vermeerstraat 19
1071DK Amsterdam
website: www.vrijegemeente.nl
alainsadon[at]vrijegemeente.nl

Advertenties

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: